Караджов: АМ "Хемус" може да бъде завършена до 5 г.

Караджов: АМ "Хемус" може да бъде завършена до 5 г.
A A+ A++ A

Да се хванем за ръце и да оправим пътищата, така че хората, когато излязат на пътя, да правят разлика между участъка, който сме ремонтирали тази година по линия на новата програма и досегашния път. Това призова министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов участниците в работното заседание за развитието на стратегическите инфраструктурни обекти.

Довършването на Софийския околовръстен проект бе определено от министъра като възможен проект, на който трябва да се даде тласък през тази година.

Основен приоритет в програмата е магистрала "Хемус" по линия на текущото поддържане до изготвяне на проект на основен ремонт на съществуващото трасе. Магистралата може да бъде готова през 2027 г.

След Великден тунелите "Ечемишка" и "Витиня" ще бъдат приведени към европейските изисквания. Ще се ремонтират и нагърчванията по настилката на магистралата между 12-и и 13-и километър, като ремонти не са правени от годината на строителството на трасето - 1976 г.

По магистрала "Тракия", освен ремонт при километър 123 в област Пазарджик, ще се прави и локална подмяна на износващия пласт между тунел "Траянови врата" и 66-и километър, информира БТА.

Във връзка с повишените цени на строителните материали, министърът съобщи, че ще се сформира работна група, която да намери справедлив механизъм за индексация.

"Ще искам от вас нищо повече от труд, пот и сълзи", каза министърът.

 

 

 

 

 

#АМ Хемус #Гроздан Караджов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?