Множество удари в главата убили Стоян Балтов

Множество удари в главата убили Стоян Балтов
Подсъдими за убийството на студента Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Смъртта на Стоян Балтов е настъпила вследствие на множество целенасочени удари в областта на главата и шията, констатира тройната съдебно-медицинска експертиза по делото.

Стоян Балтов беше убит около 3:00 часа през нощта на 5 декември 2008 г. пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град в София.

Според държавното обвинение деянието е извършено по хулигански подбуди. Подсъдими за убийството на студента са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов.

За първи път след трагичния инцидент от края на 2008 г. в съдебна зала бяха изслушани и приети заключенията на съдебните патолози, предаде БГНЕС.

Според тях в областта на главата и шията на Стоян Балтов са нанесени многократни удари, които са довели до тежка черепно-мозъчна закрита травма и смъртта е настъпила за минути.

„Това не са случайни удари, а целенасочени 0147, обясниха експертите.

Липсват увреждания по останалите части на тялото на Стоян Балтов.

Част от раните са със специфичен характер и на базата на тях може да се направи изводът, че ударите са нанесени с грайфери на няколко обувки, но не може да се направи заключение кой точно от ударите е довел до фаталния изход, тъй като те се наслагват един върху друг.

#Светлозар Стоилов #Вили Георгиев #Александър Данаилов #София #Студентски град #дискотека „Амнезия“ #убийство #Стоян Балтов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници