Кандидат-депутат - замесен в схема за фалшиви сертификати

Кандидат-депутат - замесен в схема за фалшиви сертификати
A A+ A++ A

Кандидат за депутат е замесен в схема за фалшиви сертификати. Това обяви по Нова тв шефът на националната полиция Станимир Станев. 

"Лицето, замесено в схемата с фалшиви сертификати, която разкри екип на NOVA, беше установено. То е с имунитет, тъй като е кандидат за народен представител. Поискано е свалянето на имунитета му", обяви Станев.  Той отказа да конкретизира от коя партия е въпросния кандидат-депутат, защото полицията била деполитизирана, но обяви, че доколкото знае главният прокурор му е поискал имунитета.

Реакция дойде от НФСБ, чийто партиен член се оказва кандидат-депутатът. За NOVA лидерът на партията Валери Симеонов обяви, че още в понеделник ще има заседание на Изпълнителния съвет, на което ще се обсъжда изключването на Величко Георгиев. От партията ще го призоват и  незабавно да се откаже от кандидат- депутатското си място. 

В разследването на NOVA се твърди, че има схема за издаване на зелени сертификати на неваксинирани. Eдин от тях струва 450 лева. Фалшивите документи се получават само за два дни. Според посредник на ден се издават между 15 и 30 неистински сертификата само от един лекар. Бавна поръчка за фалшив сертификат е 300 лв., а бърза - 450.  Документите са 100% валидни, но без притежателят им да е стъпвал в лекарски кабинет.

Станев разказа, че в момента МВР работи по общо 10 досъдебни производства, свързани с издаването на фалшиви сертификати и подобни на пакозаното по Нова тв. Случаите били в София, Велико Търново, Сливен, Хасково, Габрово, Ловеч, Пазарджик.

Централата на престъпните групировки за издаване на фалшиви зелени сертификати за Гърция е в Сандански. Това пък твърди гръцкото издание "Катимерини" като се позовава на данни на гръцката полиция, предава БНР. Темата за нередовни зелени сертификати от България стана централна  в южната ни съседка след разследване на гръцката обществена телевизия тази седмица. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници