Кои домакинства ще получат еднократно по 300 лв. за отопление?

Кои домакинства ще получат еднократно по 300 лв. за отопление?
A A+ A++ A

Кабинетът ще обсъди днес отпускането на 300 лева за домакинства, на които е отказана помощ за отопление през настоящия отоплителен сезон поради това, че надвишават с до 30 лв. доходния критерий. 

За целта от бюджета на социалното министерство ще бъдат отделени 15 милиона лева, а помощта ще бъде еднократна.

Право на тези 300 лева ще имат и безработните, на които също е отказано подпомагането за отопление, тъй като, към датата на кандидатстване, не са имали 6 месеца регистрация в бюрото по труда. 

Разчетите сочат, че от еднократното подпомагане от 300 лв. ще се възползват 50 000 лица и домакинства, включително и такива, които са изпуснали крайния срок за кандидатстване за енергийното подпомагане, който изтече в края на миналия месец. 

Информацията за отказите за помощите е налична в Агенцията за социално подпомагане, което ще улесни изплащането на парите, без да се налага ново кандидатстване. На днешното заседание служебното правителство ще осигури допълнителни средства по бюджетите на Министерството на здравеопазването и на образованието, за да се подпомогнат бюджетите на държавните висши училища за тази година. 

Допълнителен трансфер служебното правителство е предвидило и по бюджета на Столична община.

#парно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай