Вицето на Лозан Панов - писателката Мария Касимова, е "за" гей браковете, приветства Истанбулската конвенция

Вицето на Лозан Панов - писателката Мария Касимова, е "за" гей браковете, приветства Истанбулската конвенция
A A+ A++ A

Журналистката и писателка Мария Касимова-Моасе, която се явява на изборите за президент като вице на Лозан Панов, се обяви "за" еднополовите бракове в интервю за предаването "Въпросите" по ТВ1. Пред журналистката Генка Шикерова тя заяви, че според нея това е важно, тъй като трябва да се гледа на хората като на граждани и щом те искат да живеят на партньорски начала, държавата не бива да им пречи.

Касимова-Моасе сподели още, че приветства Истанбулската конвенция и се обяви за изключителен защитник на правата на жените. Това не е новина - в свои статии и коментари в последните 3 години журналистката е твърдо "за" конвенцията. Тя напомни, че и като журналист, и като гражданин, се е борила против женското насилие. В същото интервю писателката заяви, че е "против" задължителната ваксинация, тъй като това е въпрос на личен избор. Самата тя обаче е ваксинирана.

На въпрос на водещата Генка Шикерова как ще коментира това, че Лозан Панов е бил обвиняван на човек на задкулисието, Мария Касимова-Моасе обяви, че не можела да коментира, за нея било важно да следва нейните си каузи - образование, култура, права на жените, борба с домашното насилие. Президентската институция пък кандидат-вицето вижда като една висока трибуна, за да продължава "своите си каузи".

Двойката бе издигната от "Правосъдие за всеки", а от "Демократична България" обещаха да я подкрепят. В самата коалиция темата за еднополовите бракове не се дискутира, но се знае, че председателите и на "Да, България" Христо Иванов, и на ДСБ Атанас Атанасов, са по-скоро "против".

 
Интервю с Мария Касимова ТУК
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници