Петър Илиев платил една заплата на СУ, за да напусне без предизвестие

Петър Илиев платил една заплата на СУ, за да напусне без предизвестие
A A+ A++ A

Петър Илиев е платил едно свое месечно възнаграждение, за да напусне преподавателския си пост в Софийския университет без предизвестие. Това се разбра от интервю на декана на Юридическия факултет Даниел Вълчев за Би Ти Ви. Той уточни, че миналата седмица Илиев е поискал да напусне, без да спази едномесечното предизвестие.

Предложеният от "Има такъв народ" първо за правосъден, а след това и за вътрешен министър беше главен асистент в катедрата по конституционноправни науки на Юридическия факултет. Решението му да напусне дойде, след като няколко дни преди това Етичната комисия на университета го уличи в плагиатство от писан по-рано труд на негов колега. Веднага след оповестяването на заключението Илиев оспори компетентността на комисията по казуса, като я обвини в политически пристрастия.

Вълчев обясни, че е свикал среща на факултетния съвет на ръководения от него факултет. Там е трябвало да се изготви второ становище след първоначално установените данни за плагиатство. След съставянето му ректорът на университета е трябвало да се запознае с него и да вземе крайното решение дали Илиев да бъде освободен от поста си. Тъй като той сам поискал да напусне, свиканото събрание на факултетния съвет е било отложено, уточни Вълчев.

"Този въпрос вече е затворен. В съвременния свят много лесно мога да се установят подобни неща (Вълчев говореше за плагиатството - бел. ред.) и затова всеки трябва да е много внимателен какво пише", каза още Вълчев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници