И шефът на БОРКОР намекна за прокурорска грешка по „САПАРД”

И шефът на БОРКОР намекна за прокурорска грешка по „САПАРД”
Изпълняващият длъжността ръководител на правителствената антикорупционна комисия БОРКОР Елеонора Николова. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Изпълняващият длъжността ръководител на антикорупционната комисия БОРКОР Елеонора Николова намекна за прокурорска грешка по делото „САПАРД”.

„Има нещо като адвокатски фолклор – адвокатите казват, че е по-лесно да стимулираш прокурор да „сбърка" обвинителния акт, отколкото да преследваш след това три съдебни инстанции”, коментира Николова пред БНР оправдателните присъди по знаковото дело.

Липсата на наказания за бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков, за които прокуратурата смята че са злоупотребили със 7.5 млн. евро по програма САПАРД, бе разкритикувана от шефа на ОЛАФ Джовани Кеслер, премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Преди дни зам.-главният прокурор Галина Тонева обаче заяви, че е възможно прокуратурата да е допуснала грешка, за да се стигне до оправдателни присъди по делото.

Елеонора Николова на свой ред призова преди да се мисли да се дават български дела за наблюдение от чуждестранни експерти, да се направят анализи на проблемите вътре в България.

Тя отбеляза дупка в закона, която предизвиква невъзможност да се преследват корупционни престъпления по служба от длъжностни лица на ръководни постове в търговски дружества, дори и тези дружества да са изцяло държавни.

#БОРКОР #САПАРД #Елеонора Николова #Марио Николов #Людмил Стойков #ОЛАФ #Джовани Кеслер #Бойко Борисов #премиер #Цветан Цветанов #вътрешен министър #Галина Тонева #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници