Вижте как изглежда заседналият кораб край Камен бряг (СНИМКИ/ВИДЕО)

Вижте как изглежда заседналият кораб край Камен бряг (СНИМКИ/ВИДЕО)
A A+ A++ A

Дрон на Военноморското училище „Никола Йонков Вапцаров“ следи от небето заседналия край Камен бряг кораб „VERA SU“, съобщиха от Министерство на отбраната.

Морско училище е част от междуведомствения екип, сформиран с цел намаляването на потенциалните рискове и освобождаването на плавателния съд.

 

Министерство на отбраната

 

Решението корабът да бъде наблюдаван с безпилотни летателни средства е част от мерките за разрешаване на кризата. Летателните апарати ще извършват непрекъснато наблюдение на обстановката през светлата част на денонощието.

Измерената стойност за азот амониев от втората поред проба след прекратяване на дейностите по претоварване на заседналия кораб, взета на 29 септември, на същото място от морските води в близост до авариралия кораб, показва, че концентрациите са понижени и се приближават към стойността, измерена в понеделник, 27 септември, преди започване на компрометираната операция по прехвърляне на товара.

 

Министерство на отбраната

 

От понеделник - 4 октомври, заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров ще бъде командирован на място с оглед осигуряване и контрол на последващи спасителни действия. 

По-рано министъра на отбраната Георги Панайотов каза, че преди два дни е направено облитане на заседналия кораб край Камен бряг с хеликоптер, за да се вземе решение дали хеликоптери могат да бъдат използвани за пренатоварване на товара на кораба.

 

Министерство на отбраната
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници