КПКОНПИ не е открила конфликт на интереси при проф. Анастас Герджиков

КПКОНПИ не е открила конфликт на интереси при проф. Анастас Герджиков
A A+ A++ A

КПКОНПИ не е установила конфликт на интереси по отношение на проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски", припомнят от Комисията по повод медийни запитвания.

Анастас Герджиков обяви днес, че ще се кандидатира за президент, издигнат от инициативен комитет.

Решението на КПКОНПИ е от 5 февруари 2020 г. То е въз основа на сигнал по медийни публикации. Според тях проф. Анастас Герджиков е сключил с неговата майка - проф. Мария Герджикова, договор за извършване на изследване на потребностите по български език и литература в българските общности в чужбина, срещу което е получила възнаграждение в размер на 9000 лв. проф. Анастас Герджиков е дал писмен отговор пред медиите, че въпросният договор е сключен на 18 септември 2018г. и не е подписан от него, а от заместник-ректора доц. Георги Вълчев, който е упълномощен да подписва официални документи.

Комисията е установила, че договорът е подписан от заместник-ректора и е съгласуван от главен счетоводител, Отдел "Правен" и Сектор "Предварителен финансов контрол", съобразно Инструкция за организация на деловодната дейност и документооборота в университета. Също и че Анастас Герджиков не е "упражнил правомощия" във връзка и с доклада за сключване на договора.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници