Атанасова получи исканите 150 млн. лв. повече за здравеопазване

Атанасова получи исканите 150 млн. лв. повече за здравеопазване
Премиерът Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Десислава Атанасова присъстваха на „9-а годишна среща на Евро-Азиатския мост“ в град Правец. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бюджетът за здравеопазване за 2013 г. ще бъде с над 150 млн. лева повече, обяви българският премиер Бойко Борисов, след като само преди дни здравният министър Десислава Атанасова поиска увеличението му с между 150 и 160 млн.

По време на международен конгрес в Правец в петък министър-председателят подчерта, че правителството полага сериозни усилия в тежката икономическа ситуация, за да бъдат осигурени средства за цялостното подобряване на здравните услуги в България, предаде БГНЕС.

По думите на Борисов качественото лечение не може да се осъществи без най-новите достижения в областта на кардиохирургията и без прилагането на най-добрите терапевтични практики и научни постижения.

Премиерът сподели още, че кабинетът цели също така подобряване и разширяване на превенцията на сърдечно-съдовите заболявания и тяхната диагностика, „защото това е не само медицински, но и социален проблем у нас, тъй като те зачестяват през последните години“.

Според него форумът, на който присъства и министър Десислава Атанасова, ще допринесе не само за развитието на специалността кардиохирургия, но и за обмен на информация, която ще доведе до по-качествено лечение на българските пациенти.

„За страната ни е чест, че е домакин на подобно събитие в навечерието на Световния ден на сърцето. Развитието на кардиохирургията в държавата ни е изключително важно за нас. То дава шанс на българските граждани за качествено и модерно лечение на най-застрашаващата болест - сърдечно-съдовите заболявания“, подчерта министър Атанасова.

Тя изрази благодарност към българското ръководство по кардиохирургия, че подпомага успешно провеждането на националната здравна политика. „Държавата винаги ще подкрепя развитието на българските кадри на световно ниво“, заключи министърът на здравеопазването.

#Бойко Борисов #министър-председател на България #министър на здравеопазването на България #Десислава Атанасова #здравеопазване #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници