Безплатни прегледи и консултации в реално време по Facebook по случай Световния ден на сърцето

Безплатни прегледи и консултации в реално време по Facebook по случай Световния ден на сърцето
A A+ A++ A

Безплатно ще преглеждат кардиолозите в Болница „Лозенец“ по случай Световния ден на сърцето на 29 септември. За пациентите от страната болницата предлага и допълнителна възможност да зададат своите въпроси директно във Facebook.

В Деня на сърцето пациентите на Болница „Лозенец“ ще могат безплатно да „чуят“ и „видят“ сърцето си. Два кардиологични приемни кабинета, а при нужда и трети, ще обслужват безплатно пациентите на 29 септември от 8 до 16 ч. В тях всеки желаещ може да направи ЕКГ и консултация с кардиоспециалистите на болницата. По индивидуална преценка на лекуващия лекар на нуждаещите се ще бъдат правени и допълнителни изследвания.

Пациентите от страната, които не могат да бъдат прегледани в столицата този ден, ще получат възможността да зададат въпросите си на Facebook страницата на болницата. Ще им отговори лично доц. Пламен Гацов, завеждащ Клиниката по кардиология към лечебното заведение.

Световният ден на сърцето се чества от 1999 г. по инициатива на Световната федерация на сърцето, подкрепена от Световната здравна организация, ЮНЕСКО и други. В България този ден се отбелязва за първи път през 2001 г.

Основната цел на Световния ден на сърцето е да постави акцент върху превенцията и ограничаването на сърдечно-съдовите заболявания, които са причина за близо 30 на сто от смъртните случаи по света. През 2012 г. фокусът попада върху превенцията на жените и децата, които според статистиката са не по-малко застрашени групи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници