Татяна Дончева: Подаването на топката между ДПС и ИТН говори за трайни отношения между тях

Татяна Дончева: Подаването на топката между ДПС и ИТН говори за трайни отношения между тях
A A+ A++ A

„Виждате, че от няколко дни има едно прехвърляне на топката между ДПС и ИТН, което недвусмислено говори за създадени отдавна трайни отношения, които са на практика постигната предварителна консолидация“. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Татяна Дончева в кулоарите на парламента.

„ДПС са категорични противници на ключовите служебни министри, на всякакви реформи на съдебната система, на всякакви стъпки, които застрашават техните икономически интереси.

Ако забелязахте, при разпределянето на парламентарните комисии, те получиха най-ресурсните комисии, между другото и икономическата комисия. Имате ли обяснение за това? Аз нямам друго, освен други отношение с ИТН, за които до този момент не е говорено.“, допълни тя. Дончева разкритикува остро кандидата за министър-председател на „Има такъв народ“ Пламен Николов. По нейни думи на външната комисия той е поискал да има преговаряне на договора с Афганистан във връзка с потенциалните бежанци. „Трябваше външният министър да му каже, че ние нямаме дипломатически отношения с талибаните, освен това там няма правителство, с което да преговаряме “, възмути се зам.-шефката на парламента.

По нейни думи тепърва ще се анализира дали не сме изправени пред подмяна на промяната. Тя заяви, че от ИБГНИ са направили всичко, което е зависело от тях и ще продължат да го правят и оттук нататък. "Декларирали сме, че независимо на кого бъде даден мандатът, ще бъдем контруктивни. Но ключът е в „Има такъв народ“.“, коментира Дончева, но отсече, че „акъл не може да бъде наливан на сила“.

Според нея е абсурдно, че от ИТН искат 3 седмици за актуализация на бюджета, който бил в обем от 3 листа. Тя даде за пример приетите промени в Изборния кодекс в миналия парламент, който отне 3 дни. "Ако за 3 странички ИТН има нужда от 3 седмици, като дойде дебелия бюджет ноември, според вас 3 години ли ще им трябват, за да минат тестето с листа?", попита Дончева.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници