„Свидетел 003" даде показания по делото за радикален ислям

„Свидетел 003" даде показания по делото за радикален ислям
Пред съдебната палата в Пазарджик множество хора, близки на обвиняемите, носят различни плакати, заявявайки, че в България няма радикален ислям. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Два часа продължи разпитът на тайния свидетел с идентификационен номер 003 по делото за радикален ислям в Пазарджишкия окръжен съд.

Името на свидетеля не е известно, а само номерът, под който е включен в делото – 003, като с него общият брой на тайните свидетели е четирима, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Съдът не уважи искането на защитата свидетелят да не бъде разпитван, тъй като в протокола е записано, че е служител на ДАНС, която е извършвала оперативната дейност по случая и като такъв служител той не може да бъде свидетел.

Според пазарджишкият окръжен съд няма законова пречка за разпита на свидетел 003, тъй като той не попада в изложената от защитата хипотеза и в крайна сметка не го заличи от списъка на свидетелите и разреши разпит.

След приключването на разпита с тайния свидетел ще бъде прочетен протоколът от него пред обвиняемите и всички в залата.

В четвъртък трима свидетели дадоха противоречиви показания пред съда, като мотивираха несъответствията с казаното от тях в досъдебната фаза на процеса с незнанието на български език.

След като съдът изслуша показанията на тримата свидетели, Мохамед Камбер, един от подсъдимите, коментира, че показанията „изглежда като да са манипулирани“.

#Мохамед Камбер #ислям #джамия „Абу Векир“ #радикален ислям #Пазарджик #свидетел 003

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници