Жандармерията вече е по границата с Турция, при нужда и армията ще се включи

Жандармерията вече е по границата с Турция, при нужда и армията ще се включи
A A+ A++ A

Румен Радев направи обиколка по суша и въздух на българо-турската граница. Според него са необходими средства, за да се поддържа граничното съоръжение, за да може да бъде ефективно при засилващия се натиск от страна на нелегалните мигранти. 

„Нужни са допълнителни сили  за опазването на границата при силния миграционен натиск, като вече са изпратени допълнителни служители на дирекция „Жандармерия“ и има план при влошаване на ситуацията да се включат и военни”, каза началникът на „Гранична полиция“ гл. комисар Деян Моллов

„Оградата на редица места е компрометирана, превзема се агресивно от растителност. Интегрираната система за наблюдение не работи на някои места. Изискват се още много съвместни усилия, ако миграционната обстановка продължи да се усложнява – да се задействат други планове и да има подпомагане от други структури за сигурност“, посочи президентът.

Той призова на предстоящия КСНС да се стигне до консенсус между партиите по необходимите мерки, а освен това трябва да се работи по-активно с европейските партньори за осигуряването на средства, по-сериозен ангажимент на „Фронтекс“ и за оперативен план за действие на ЕС за миграционния натиск при постоянен диалог с Турция. Радев отбеляза също, че „от години“ се чакат резултатите от проверката на прокуратурата за строителството на оградата. Той отбеляза и че строените от военни двуредови участъци са излезели 4 пъти по-евтино от едноредовото съоръжение, строено след това.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници