2 години по-късно: Убиецът на малката Кристин от Сотиря може да не лежи до живот

2 години по-късно: Убиецът на малката Кристин от Сотиря може да не лежи до живот
A A+ A++ A

Осъденият за убийството на 6-годишното момиченце Кристин от Сотиря може и да не лежи до живот. ВКС е премахнал от решението на Бургаския апелативен съд частта "без право на замяна". Случаят е от преди 2 години, когато малкото сливенско село беше разтърсено от зверството на Мартин Трифонов, посочва NOVA.

6-годишната Кристин бе убита по особено мъчителен начин през лятото на 2019 година, недалеч от дома й в сливенското село Сотиря. Момиченцето било нападнато, след като си купило сладолед от близкия магазин. Тялото й беше намерено в дере. Експертизите показаха, че Кристин е удряна с камък и е била подложена на гаври и мъчения. Детето издъхна в линейката, на път към местната болница заради тежките черепно-мозъчни травми.

За убийството бе задържан 21-годишният Мартин Трифонов, също от Сотиря. Полицаите го издирваха в продължение на 24 часа. При ареста го раниха заради оказана съпротива. Убийството предизвика множество протести с искане за най-тежкото наказание. Мартин Трифонов получи общо три обвинения - за убийство по особено мъчителен за жертвата начин, за изнасилване и за блудство.

Точно две години след убийството, от присъдата на Мартин е премахната частта „без право на замяна”. Решението е окончателно. Това означава, че осъденият за убийството може да не излежи доживотната си присъда при добро поведение.

Почерненото семейство поиска среща с министъра на правосъдието.

„Искам срещата с Министерството на правосъдието и да се отговори какво се случва с българското правосъдие. Защо се понижават присъдите на убийците, защо не се прилага максималния срок на присъда за убийство? Докога ще сме свидетели на помилване на убийците? Моето Криси беше убито на 6 години, не можа да пристъпи училищния праг, а не е само тя”, каза бабата на Кристин - Милка Георгиева.

В събота ще бъде извършен помен в памет на малкото момиченце в Созопол.

#съдия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »