Тошко Йорданов: Петър Илиев остава, всеки да си гледа партията

Тошко Йорданов: Петър Илиев остава, всеки да си гледа партията
A A+ A++ A

„Има такъв народ” няма да изтегли кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и министър на вътрешните работи, обяви Тошко Йорданов в предаването „Лице в лице” по БТВ. На въпрос дали кабинетът на ИТН ще се гласува в сряда, при положение, че ИБГНИ заявиха, че няма да го подкрепи, Йорданов каза, че утре ще се реши.

„Все още Демократична България не са обявили решението си, само четири депутата от тях. Кога сме говорили предварително и хипотетично. Ще направим това, което направим”, каза Йорданов. Той нападна и ИБГНИ.

„ Това е предателство от тяхна страна. Всичко, което договорихме на тия разговори, беше една прекрасна програма с цели. Искахме да спрем мръсните пари, да спрем модела ГЕРБ, а не да се караме с Татяна Дончева и Мая Манолова.

"БСП казаха, че няма да ни подкрепят, ако не изтеглим Петър Илиев. Ние няма да го изтеглим. Да сте чували, ние да сме казвали на БСП какво да прави в партията си, и на демократична формирования, да сме давали съвети какво да правят? Хайде, всеки да си гледа неговата партия”, каза Йорданов  Той допълни, че Петър Илиев е прекрасен юрист и от самото начало е бил с тях.

„Това, че днес е бил по-емоционален, или агресивен… Как да се държи човек, който от 3 седмици го атакуват, без да може да се защити?Тези атаки са от едни определени медии, които вече дори застрашават кариерата му”, каза Йорданов и започна дълга триада в защита на Илиев.  

"До колкото знам Петър Илиев няма никакви взаимоотношения с Барбадос. Почетен консул не е дипломатическа, нито държавна длъжност, тя е просто да се погали егото на човека", каза той.

#Тошко Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници