Нетът ври и кипи след тв изявата на Петър Илиев! Буквално сриват със земята кандидата за шеф на МВР

Нетът ври и кипи след тв изявата на Петър Илиев! Буквално сриват със земята кандидата за шеф на МВР
A A+ A++ A

Сутрешното тв интервю на номинирания от ИТН за МВР шеф Петър Илиев буквално накара мрежата да заври. И то все от негативни коментари за изявата на адвоката, чиято кандидатура по едно време дори се въртеше за премиерския стол...

Иначе казано - Петър Илиев успя с половинчасово представане да настрои всички срещу себе си. Вижте само някои от мненията на известни личности.

Ицо Хазарта, рапър: Няма такъв глупак.

Теодор Ушев, аниматор №1 в света: Не бях гледал бг тв от 7 месеца.

На гости съм на място, където телевизорът работи нон-стоп.

Един човек, нагъл, истеричен и безскрупулен, изпада в истерия. Не спира да се хвали, пяна му излиза от устата...

Бил кандидат за вътрешен министър и вицепремиер.

Ех, народе...

#ОставкаМутри

Христо Комарницки, карикатурист:  Ще приема лично като предателство дори замислянето на протестните партии дали да подкрепят ТОВА


Георги Тошев, журналист: Не съм в България... но изгледах интервюто на лицето, предложено за вътрешен министър!

……

По-страшното е, че това лице преподава в СУ!

Има студенти, преподава на бъдещи юристи …

Позор!

Петър Бояджиев,най-известният ни политически емигрант: Длъжен съм да реагирам, въпреки че се надигнах късно от леглото. Изслушах изявата на един нагъл и изпечен измамник с име Петър Илиев. Не мога да си представя, че има човек с интегритет, който да не оцени поведението му днес, като на нагъл измамник, който има за конкурент само сикаджията Борисов, но и този му конкурент е много по хитър от него. Този тип не отговори на нито един въпрос. Повтори няколко мантри, като преходът от 30 години, който е крабеж. Заяви нагло, НЯМА КВО ДА ОБЯСНЯВАМ, вярвал на мъжката дума на Слави Доганов. Агресивен нагъл и самохвалещ се дори повече и от сикаджията. Депутат, който след днешната изява на този ужасен тип, гласува в сряда за него ще бъде позор за целият си бъдещ живот. Тук визирам и депутатите от ИТН, такива като Ива Митева, Зайкова и други, които поне в публичнаото простаранство се държат на ниво.

Валдес Радев, карикатурист: А сега си представете преподавателя Кристиан Таков, царство му небесно, и след това си представете преподавателя Петър Илиев. Сега пак си представете първото. Дишайте и издишайте бавно.

Полина Паунова, журналист: Преди чакаха да ги гласува Народното събрание, преди да се карат на медиите, да раздават квалификации и да викат в ефир.

А отговорът: "Т'ва си е моа работа" е що-годе приемлив за домашен скандал, между максимум четвъртокласник и майка му.

Миролюба Бенатова, журналист: "Всички сме имали слаби моменти и несигурност в себе си, но не сме били вицепремиери. И не сме се карали на публиката".

Неуважението се връща!  

Явор Дачков, журналист: Ееееее. Само лудички вече ги подбират. Който подкрепи това недоразумение да управлява, няма никакво извинение. 

Цветеслава Гълъбова, психиатър: Гледам Петър Илиев по Нова тв. И този господин преподава на студенти. Ужасена съм от хашлашкия изказ, арогантността и нападателния тон. И от много други неща, предмет на т.нар. невербална комуникация /сега се подготвям за изпит по тази дисциплина и се опитвам да гледам професионално/. Сряда е ключов ден!

Николай Милчев, писател: КАТО ВЪВ ФИЛМА "АДВОКАТ НА ДЯВОЛА“

В края на филма "Адвокат на дявола“ великият Ал Пачино (Дяволът) заявява с тънка усмивка: "Суетата – моят любим грях“.

Тази сутрин по Нова тв имаше много суета, много първо лице единствено число, много перчене и самоизтъкване, много небрежност на говоренето и самовлюбеност, ламаринени интонации и леки фалцети.

Тази картинка точно се вписва в картинката на ИТН и е видно, че консулът адвокат е близо до други звездни образци.

Адвокатът Петър Илиев сигурно е добър адвокат, но той е на космическо разстояние от нормалното политическо поведение и говорене. С появата и изявата си барбадоският почетен консул показва, че може би познава барбадосците, но българите – едва ли.

Петър Илиев сигурно е добър и любим (по неговите думи) преподавател в СУ, но аз не бих искал да бъда негов възпитаник.

С това, което показа пред Нова, кандидатът за началник на МВР и силовите структури трудно може да бъде подкрепен. Самият той тази сутрин направи доста по въпроса.

Но, както казва Ал Пачино: "Суетата е любимият ми грях“.

Бих добавил: "И навиреният нос“.

Евгени Дайнов, политолог: Изгледахте ли вече Петър Илиев по Нова?

А сега си представете какво ще прави като началник на МВР и службите този изключително самовлюбен, агресивен, арогантен и конспиративно-обцесиран човек.

Представихте ли си? Добре. Защото и аз си представих.

Пак ще виснат милиционери на вратата с предупредителни протоколи... Което, разбира се, ще е най-малката беля.

Светослав Трайков, лице от протестите: Приятели, аз бях цяла година по площадите, за да може плагиатът Петър Илиев Барбароса-кандидат за вътрешен министър на ИТН да ми се кара нагло като Буци от телевизора. А вие?

Николай Слатински, професор, бивш депутат: Плагиатът се развихря!

Корнелия, стига ли ти този негов монолог, за да осъзнаеш какво ти предлагат да подкрепиш?

Радослав БимбаловСРАМ

Аз не бях тази сутрин в телевизора. Не се държах като назобен пуяк, не възвеличавах фалшивото си Аз в криво кресчендо, не засипвах с просташки плюнки и жаргонен гняв микрофона, водещия, студиото и зрителя, изправен пред лъсналото ми от безочие чело. Не бях това. Но се срамувам истински, все едно съм бил аз.

Анна Цолова, журналист:

Едва сега изгледах интервюто с проекто-вицепремиера Петър Илиев. Нямам спомен да съм слушала (или вземала) тв интервю, в което събеседникът в студиото да използва толкова пъти местоимението АЗ. Така се обяснява лесно и самосравнението с Картаген.

(Аз съм кален в битки, аз съм професионалист (казано няколко пъти), аз имам постижения, аз съм завършил с пълно отличие, аз съм първенец на випуска, аз съм завършил с шес нула нула (произнасянето на думите е запазено), аз съм един от любимите преподаватели в СУ, аз….)

Прави впечатление, че Петър Илиев говори за себе си и в трето лице.

Ленив и изяждащ звуците говор, който показва неуважение към публиката. Неуважението, ще кажете, е най-малкото. Не, нека да започнем от уважението към мнението на хора, които не ръкопляскат, когато светне бутона Applause.

Липсваше дори и опит за овладяване на вербалната и особено невербалната агресия, която крещеше от екрана.

Кандидатът за власт заяви, че „прадедите му са водили атака на нож“. Докато гледах интервюто, усещах острието на ножа твърде близо. И не, не ми е смешно.

Ако целта на сценаристите (нямам предвид сценаристите на Шоуто на Слави) е ГЕРБ да изглежда приемливо, целта започва да се постига. Не съм сигурна, че това е била целта. Но и така им се получава.

ПП. Петър Илиев не отговори конкретно на нито един от въпросите. Въпросите за Барбадос (никой не говори, че Барбадос е данъчен рай, а място, където е възможно човек да има скрита и фасадна собственост) и за съмненията за плагиатство продължават да стоят.

Илиян Василев, бивш посланик в Москва, енергиен експерт:

С основание Слави забранява появата на хора от ИТН в студиата, защото говоренето и поведението им ограничава възможностите за игри с полусенки и задкулисно договаряне. Интервюто на Петър Илиев само усили съмненията. Моите изводи

- момчето е пренавито и не става за публичен ръководител, камо ли за силов вицепремиер. Не държи на стрес.

- има високо самомнение, което пречи на преценките му. Тезата че отличниците стават добри ръководители е откровен нонсенс.

- избяга от отговора дали е масон, но хората които го подкрепят са масони и с бягството от директен отговор дали е член на масонска ложа различна от пловдивската, не отговори. Между другото масонските ложи не са териториално фиксирани и не изключват членството на софиянци в пловдивски или варненски такива. Очевидно му е уязвимо место тази тема. За мен е червена линия - защото голяма част от масонските ложи са мрежи на задкулисието.

- Илиев е ключов играч на Слави и на него се разчита да генерира добри вести /повечето показни/ срещу ГЕРБ /това е и голямата дилема в подкрепата на ГЕРБ за правителството/. Но не само. Очевидно Огнян Герджиков и НДСВ ще му бъдат опора.

- по темата с "плагиатството" най-често употребяваната дума беше "давност" - съгласете че никак не е убедително.

- никак не беше излишен и въпросът дали ще работи ако проекто кабинетът бъде подкрепен от ДПС, БСП и ГЕРБ. Опитът да избяга с клишето използвано от политици за отговорите на хипотетични въпроси, само показва че Илиев се опитва да надскочи лигата си. В политиката и особено когато става реч за доверие в аванс от публиката, каквото той в момента иска, няма как да каже - вие първо ме изберете, пък след това ще ви кажа какъв съм. Не става, тогава няма да има нужда от въпроси и отговори и в предизборната борба от кандидатите за публични постове и трябва да ги избираме като котка в чувал. Поведението му усилва тезата че Слави иска да постави всички пред свършен факт и да реализира този мандат. Атаките му "за предателство" на ДБ и ИБГНИ са само увертюра към пиара който ще се разгърне след това.

- Много, много неубедителен за Барбадос. В същност сам се закопа. Най-напред със счетоводителите си, чийто брой издава повече работа като данъчни посредници за трети лица, отколкото като осчетоводяващи финансови операции на неговата дейност. След това със списъка, в който Барбадос не попадал. Оказа се, че е изваден от ЕК през февруари, а преди в годините в който Илиев е бил почетен консул е попадал. Изваждането от негативния списък на ЕК сега е само защото властите на Барбадос "сътрудничат" на ЕК, но на негово място е включена Доминиканската република, на която агресивният Илиев побърза да каже че работи повече с нея. С това премахна всякакво съмнение, че този бизнес с оптимизацията на данъци и управлението на банкови сметки /освен офшорни компании с регистрация има и офшорно банкиране там/ му е основен.

Отделна е темата с "почетните консули" - кога бяха направени, кой ги избираше и т.н.

Казаното от Илиев е сигурно доказателство, че новата схема която ИТН реализира е да контролират чрез позитивна/негативна дискриминация - или ти пращаме МВР и ДАНС, или разкриваш сметките си и ние те покриваме.

Очевидно Слави разчита на него, защото от интервюто стана кристално ясно, че този човек е централен играч на ИТН. Упоритостта с която го налага за премиер, вицепремиер и силов играч осветява сценария за търсена и по-всяка вероятност уговорена подкрепа от ДПС и БСП. Нинова се опитва да се измъкне като уж съгласува позиция с ДБ и ИБГНИ, но това са маневри само защото не е изключено парламентарната група на левицата да не гласува единно. Тогава в уравнението влиза подкрепа на депутати от ГЕРБ - но пък Слави ще трябва да се лиши от главния си коз - ареста и атаката срещу Борисов. Тя е планирана да се проведе по всички правила на преходната "демокрация" на мутрите - дай парите и си свободен /като му оставят една по-малка част/

ИЗГЛЕДАЙТЕ УЧАСТИЕТО НА СКАНДАЛНИЯ ПЕТЪР ИЛИЕВ ТУК

#Петър Илиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници