Доц. Наталия Киселова откровено за плагиатството на Петър Илиев

Доц. Наталия Киселова откровено за плагиатството на Петър Илиев
A A+ A++ A

Имах намерение да подам сигнал, но тъй като е образувано вече производство, на някакъв по-късен етап ще се наложи да дам писмени обяснения или някакъв друг тип доказателства. Това заяви доц. Наталия Киселова по НТВ във връзка с плагиатството и Петър Илиев.

"Нямам идея кои са другите подадени сигнали. Аз влязох в този скандал случайно, не съм дала аз сигнали на сайтовете на медиите, които са чели моята дисертация. Тези проверки, които се появиха в публичното пространство са правени, след като е оповестено кой ще бъде министър на правосъдието, тъй като всички юристи се вълнуваме от тази тема. През последната година темата за правосъдието и съдебната система взеха доста сериозен превес в обществения дебат. След като обаче бе споменато и името ми, реших, че е редно да се намеся", заяви Киселова.

"2015 година получихме като подарък книгата на Петър Илиев и когато поставих въпроса, че има някои неща, които ме смущават, беше казано да седнем и да се разберем. Аз проведох два разговора с него, но тъй като нещата тогава бяха така, че трябваше по някакъв начин да продължим да живеем, аз насочих усилията си в друга посока, написах книга, която също е достъпна.", обясни тя.

"Имаше два реда, по които можеше да се процедира - по законов път и по пътя за защита на авторското право. Моят стремеж през цялото време е бил нещата да се уредят по най-деликатния начин, аз не съм искала публичност, а да се решат проблемите в рамките на катедрата", добави доцентът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници