В Авиобаза Граф Игнатиево ще бъде показана черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29

В  Авиобаза Граф Игнатиево ще бъде показана черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29
A A+ A++ A

Днес следобед в Авиобаза Граф Игнатиево ще бъде показана черна кутия на падналия в Черно море МиГ-29, в който по време на военно учение загина майор Валентин Терзиев.

Припомняме, че кутията бе локализирана и изкарана от морето вчера, а по-късно тя бе изпратена в авиобаза Граф Игнатиево. 

Трябваше информацията от нея да бъде свалена в рамките на деня и предадена на разследващите органи, но днес стана ясно, че въпреки че кутията изглежда невредима, тя е разхерметизирана.

Точна информация за състоянието на черната кутия на катастрофиралия край Шабла МиГ-29, ще бъде даде днес по време на показването ѝ пред журналисти. 

За отстраняване на повредата от авиобазата ще търсят помощ от производителите в Украйна. 

„Все още не са свалени данните от черната кутия. Възникна технически проблем - скъсан е лентов кабел и трябва да бъде доставен нов. Ще се обърнем към производителя, той е в Украйна. Опасяваме се, че има части от платката, които са разхерметизирани и с възможни проблеми. Надявам се до дни информацията ще бъде свалена“, коментира служебният министър на отбраната Георги Панайотов в ефира на БНТ по-рано днес. 

"От кутията биха станали ясни всички параметри на полета - скорост, параметри, траекторията на машината, дали пилотът е предприемал действия в последния момент. Установени са всички данни освен за последните 13 секунди. Губят се последните 13 секунди от действията на майор Терзиев", добави той.

       
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници