Нямало „сериозни” сигнали срещу полицая убиец от Ловеч

Нямало „сериозни” сигнали срещу полицая убиец от Ловеч
Миналата седмица министърът заяви, че е назначена проверка, която трябва да изясни реакцията на МВР – Ловеч, по сигналите, които е подавала убитата Ивелина Славчева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Срещу Иво Маринов – полицая от Ловеч, който уби 25-годишна жена, не са постъпвали достатъчно сериозни сигнали, за да бъде дисциплинарно уволнен, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Вицепремиерът посочи в ефира на Нова телевизия, че във фаталната вечер, когато е извършил убийство, Маринов също е бил предупреден от неговия ръководител.

25-годишната Ивелина Славчева беше убита рано сутринта на 15 септември пред дискотека „Илит“ в Ловеч от 33-годишния полицейски служител Иво Маринов, който я простреля с 5 куршума.

„Имало е обаждане на тел. 112 от момичето за автомобил, който е бил в близост до блока и е обикалял“, каза още Цветанов в понеделник сутринта.

Миналата седмица министърът заяви, че е назначена проверка, която трябва да изясни реакцията на МВР – Ловеч, по сигналите, които е подавала Ивелина Славчева.

По-рано стана ясно, че преди да бъде убита, Ивелина е била преследвана с бус от Иво Маринов и се е оплаквала в районното управление на полицията в Ловеч.

„На всеки сигнал, който е постъпвал, му е обръщано внимание. Дори във вечерта, когато е станал инцидентът, е имало сигнал. Той е имал желание да се издигне в служебната си професионална дейност, но на последния етап не му е даден този шанс поради подобни инциденти, за които е имало информация“, посочи още Цветан Цветанов.

Преди време Иво Маринов е имал отношения с момиче от Плевен, което е подало жалба срещу него за реални заплахи за убийство и обезобразяване със сярна киселина.

„Доколкото съм информиран от психолозите, бил е на ръба да премине или не в по-високата си степен като одобрение“, добави той.

По думите на министъра в процедурата няма „нещо друго, което да е по-различно от подобни психологически процедури за израстване в кариерата“.

Когато се установяват дефицити в тяхната професионална дейност – или се уволняват дисциплинарно, или се понижават в длъжност, заключи Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Иво Маринов #убийство #Ивелина Славчева #Ловеч #Плевен #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници