Аптекар антиваксър, повреждал ваксини срещу COVID-19, влиза в затвора

Аптекар антиваксър, повреждал ваксини срещу COVID-19, влиза в затвора
A A+ A++ A

Американски аптекар антиваксър бе осъден на три години затвор, след като се призна за виновен, че съзнателно е повредил стотици дози ваксина срещу коронавируса. Това съобщи във вторник министерството на правосъдието, предаде Франс прес.

Според комюнике от ведомството 46-годишният Стивън Брандънбърг "умишлено е изваждал" флакони с ваксината на Modernaот фризера на болницата в щата Уисконсин, където е работил.

Фармацевтът е осъден и да плати на болницата обезщетение в размер на 83 800 долара (68 800 евро).
 



По време на две нощни дежурства през декември той измъквал кутия флакони и я оставял с часове вън от фризера, после я връщал обратно, за да бъдат инжектирани ваксините на другия ден.

Повредени дози били поставени на 57 души.
 



Тази постъпка "по време на извънредна здравна ситуация представлява тежко нарушение", заяви Брайън Бойнтън, изпълняващ длъжността зам.-главен прокурор в министерското управление по гражданските въпроси.

Брандънбърг смятал, че ваксината срещу COVID-19 е вредна за хората и може да промени тяхната ДНК.

Ваксината на Модерна, както и тази на Pfizer/BioNTech, съдържа информационна РНК, чрез която имунната система на организма "научава" как да се бори с даден вирус. В САЩ са поставени досега над 124 милиона дози ваксина на Moderna.

#антиваксър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници