Бенатова: Болница Лозенец сама била подала информация на НЗОК ! Лъжа, аз бях

Бенатова: Болница Лозенец сама била подала информация на НЗОК ! Лъжа, аз бях
A A+ A++ A
Чух по БНТ, че болница Лозенец сама била подала информация на НЗОК за серийната "техническа грешка" за близо 300 000 лева и нямало материални щети. Абсолютна лъжа. Аз сезирах НЗОК за фалшивите хоспитализации и в деня на насрочената проверка, от правителствена върнаха парите за 60 пациента. Но проверката продължи и установи още 38 измислени болни, лежали с емболия и тромбоза на долните крайници, приети по спешност.
 
За тях дължимите пари са близо 140 хиляди и не са изплатени, защото болницата обжалва. От касата си измиха ръцете с акт за 9500 лева и изпратени материали в прокуратурата само за 5 фалшиви хоспитализации. А става дума за много повече изфабрикувани истории на заболяването, фалшиви подписи на "пациенти", неосъществени изследвания и тн. За трансплантациите от болницата твъдят, че всичко е законно също. Да, но само на хартия.
 
Досега Спасов разчиташе, че никой няма да го провери. След като проверки вече има, на ход е прокуратурата, която досега не показва желание да се разрови истински. Дали ще направи нещо различно занапред, не знам. Признавам, че не съм оптимист.
 
Миролюба Бенатова, Фейсбук
 

#болница "Лозенец" #Бенатова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници