204792 статии       |       407 интервюта       |       1527 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.6603| EUR 1.95583| GBP 2.29119|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

Къде са нощните шкафчета?

3 юни 2021, четвъртък / 19:38; Коментари: 0
Send to Kindle
Къде са нощните шкафчета?
„Кога ще падне Бойко?“ Този трагично основен въпрос, който ме мъчеше с години, е мъртъв. Не умря внезапно, а по особено мъчителен начин.
 
Да, Бойко пада. Не слиза, не се оттегля, не се отдръпва. Пада.
 
Ще лази, ще хапе, ще дращи, ще се хваща за телата около себе си. Безуспешно. Половината от тях ще се изплъзнат хлъзгаво, другите отдавна са безжизнени парчета политическо месо. Но знаете ли какво, вече няма никакво значение падението на Борисов. Трябва да спрем рязко да се вълнуваме от неговото сгромолясване и да се насочим към по-важни въпроси. Аз започвам още сега, с едно съвсем прагматично питане.
 
Скоро ще разберем окончателно, че Борисов и неговите васали са завлякли милиарди. Понеже говорим за бандити от съвсем старо поколение, внушителна част от тези средства едва ли са компютърни цифри, а жива, суха материя - предимно банкноти или злато. Нека се опитаме да си представим количеството. Виждали сме милион долара – те се събират лесно и в едно нощно шкафче. Но един милиард долара са хиляда пъти по милион долара.
 
Тоест един милиард долара са ХИЛЯДА нощни шкафчета!
 
Представихте ли си ги? Само един милиард от заграбените пари представляват сцената на зала Армеец, покрита с нощни шкафчета. Само че едва ли ги държат там. Едва ли са ги заровили в изкопа за суперкомпютъра или под асфалта на магистрала Хемус. Не, тези шкафчета вече са заминали някъде на сигурно място – по всяка вероятност в подходяща задграничност. Изнесени под носа ни, по бандитски. А представете си, че не са ги изнасяли на части, като стари контрабандни мулета. Представете си, че най-нагло са ги отнесли накуп, с нещо като камион или самолет…
 
Да, знам, има и по-важни въпроси от този. Като например как ще отрежем метастазите на тумора? Как ще спрем държавата в бясното й дълбаене на дъното? Как ще върнем справедливостта? Как ще излезем от мракобесието на 90те и ще влезем в новото време?
 
Много са тези въпроси и ще трябва да търсим отговорите. Един по един. Затова аз сега започвам с нещо по-лесно за осмисляне. Ето го пак:
 
КЪДЕ СА НОЩНИТЕ ШКАФЧЕТА?
 
Радослав Бимбалов, Фейсбук
 
 

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама: