„България иска" протестира срещу монополите

„България иска" протестира срещу монополите
Пред Президентството се проведе протест "България иска" за намаляване на цените на електроенергията, парното и горивата в събота, 22 септември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протести срещу монополните компании в енергетиката организира в събота движението във Фейсбук „България иска".

В София протестиращите от "България иска" реагираха остро срещу отказаното им шествие до Народното събрание и се отделиха от провелото се в събота протестно шествие, водено от формацията ГОРД и нейния лидер Слави Бинев.

„Ние сме се отделили от протестното шествие, което за нас е политическо. Ние не искаме да заставаме рамо до рамо с поредния балон, който се надува в момента", заяви Дончо Дудев от „България иска", цитиран от БГНЕС.

„За нас Денят на независимостта всъщност остава само един празник за сега защото смятам, че българските граждани в никакъв не са независими", посочи Дудев.

Обединилите се във Фейсбук групи под наслов "България иска" преди седмица събра няколкостотин човека в София, Пловдив и Добрич, научили за него.

Гражданите бяха категорични, че ще продължат инициативите си, докато исканията им не бъдат приети и изпълнени.

„Живеем в тотален абсурд, нарушават се основни права от Конституцията, най-вече правото на достоен живот. Нашите пари се източиха от големи корпорации, за нас останаха само трохите", заяви преди дни Дончо Дудев, представител на обединили се Фейсбук групи.

„Ние просто искаме да сме европейци, а не да ни казват, че сме европейци, а всъщност да сме само едни мръсни българи", каза Янко Петров, администратор на една от Фейсбук групите, протестиращи против високите цени на тока.

Според него българската държава е принудена да изкупува тока от абсолютно всички ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове, което води до повишаване на цената заради излишък, а не защото има недостиг.

#монополи #Дончо Дудев #протест #шествие #Фейсбук #София #Пловдив #Добрич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници