България отбеляза Международния ден на хората с увреждения

България отбеляза Международния ден на хората с увреждения
Днес, 3 декември, светът отбелязва Международния ден на хората с увреждения. Снимка: dreamday.org.au
A A+ A++ A

Днес, 3 декември, светът отбелязва Международния ден на хората с увреждения.

По повод Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, в Народното събрание бяха връчени награди за доброволчество в подкрепа на спорта за хората с увреждания, съобщи агенция „Фокус“.

Специални гости бяха българските олимпийци от Световните игри на „Спешъл Олимпикс 2011“ в Атина.

Събитието се проведе в пленарната зала на парламента. Церемонията бе открита от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която е почетен патрон на Националната кампания „Сподели усещането“ в подкрепа на спорта за деца и младежи с интелектуални затруднения.

„За мен е чест и отговорност да бъда патрон на кампания „Сподели усещането“, благодаря за хуманното отношение към тези граждани“, каза Цачева.

С видеопослание към участниците се обърна председателят на УС на „Спешъл Олимпикс Интернешънъл“ Тимоти Шрайвър.

„Спешъл Олимпикс България“ прави света по-добро място“, каза той и благодари на Цецка Цачева и на всички, които подкрепят „Спешъл Олимпикс“, включително и на бълагрския народ.

„Благодаря от името на света на „Спешъл Олимпикс“, каза Шрайвър.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и почетен патрон на Националната кампания „Сподели усещането“, обяви писмо-обръщение до новоизбраните местни власти с призив за подкрепа на достъпа до спорт за хората увреждания в българските общини.

Много институции подкрепят хората с увреждания, включително 3 български университета, МВР и други, стана ясно на събитието.

През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обяви 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. На този ден в целия свят се организират кампании с цел постигане на ефективна промяна в условията им на живот.

#ООН #Цачева #София #Народното събрание #председател #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници