Голямата изненада в правителството - Велислав Минеков от Отровното трио

Голямата изненада в правителството - Велислав Минеков от Отровното трио
A A+ A++ A

Един от най-активните участници в протестите от миналото лято и част от Отровното трио сяда в креслото на министъра на културата

Проф. Велислав Минеков е една от големите изненади сред имената в състава на обявения днес от президента Румен Радев служебен кабинет. Скулпторът поема Министерството на културата в служебното правителство.

По време на дългите протести срещу кабинета Борисов и главния прокурор Иван Гешев миналата година, Минеков бе част от Отровното трио, заедно с Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов. През лятото проф. Минеков протестираше по площади и булеварди и често призоваваше за гражданско неподчинение.

В последствие той не взе дейно участие в предизборната кампания на новосформираната коалиция “Изправи се! Мутри вън!”, за да седне днес в министерското кресло.

Тепърва ще разберем как културните дейци от всички сфери ще приемат новината за новия ресорен министър.

Преди време Минеков се разграничи от Триото и своите приятели Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Те влязоха в полемика за това какво трябва да се случи в България и как. Минеков застъпваше тезата, че са нужни служебен кабинет и предсрочни избори, след които ГЕРБ да бъде потопен изцяло. Хаджигенов и Бабикян пък искаха да се пробва да се свърши с Борисов и Борисовщината в рамките на НС, избрано на 4 април чрез коалиция.

#Велислав Минеков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай