Падналият под връх Тодорка Владимир Каролев е в медикаментозна кома, няма здраво място

Падналият под връх Тодорка Владимир Каролев е в медикаментозна кома, няма здраво място
A A+ A++ A

Състоянието на икономиста Владимир Каролев продължава да е тежко. Той е поставен в медикаментозна кома и ще бъде транспортиран в УМБАЛСМ „Пирогов" със специализирана линейка. Това съобщиха здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов и директорът на Пирогов проф. Асен Балтов на извънреден брифинг пред МБАЛ Разлог. Те пристигнаха в лечебното заведение преди минути, за да се запознаят отблизо със състоянието на пострадалия в Пирин икономист и да организират транспортирането му. 

Припомняме, че Каролев изчезна вчера, докато кара сноуборд в района на връх Тодорка. Открит е малко след полунощ след близо 12-часово издирване.

Владимир Каролев е със съчетана травма – черепно-мозъчна, гръдна и фрактура на крака. Има сериозен риск за живота му. 

В болницата в Разлог по спешност е направено всичко необходимо. Състоянието му обаче изисква лечение в специализирана клиника. Затова се налага транспортирането му, уточниха на брифинга. 

Каролев ще бъде настанен в неврохирургична реанимация на Пирогов.

Проф. Костадин Ангелов допълни, че откакто той заема поста министър на здравеопазването винаги при такива тежки случаи се прави подобна организация. Това нито е първият подобен случай, нито ще е последният, допълни здравният министър. 

За съжаление е много рано да кажем как ще се развие черепно-мозъчната травма. В момента поддържаме пациента в медикаментозна кома, защото това е необходимо заради състоянието му", разясни шефът на "Пирогов" проф. Балтов.

Той потвърди, че има опасност за живота на Каролев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници