Променливо време готви изненади до края на седмицата

Променливо време готви изненади до края на седмицата
В четвъртък около обяд от запад ще започнат превалявания, които ще обхващат цялата страна и ще засилват интензитета си. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Променливо време готви изненади до края на седмицата.

В сряда и по-голямата част от четвъртък ще остане сравнително топло, с температури днес от 23 до 28 градуса. Облачността ще бъде променлива, с тенденция към увеличение от запад.

След обяд е възможно слабо да превали само над планините на Западна България и в крайните северозападни райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

В четвъртък около обяд от запад ще започнат превалявания, които ще обхващат цялата страна и ще засилват интензитета си, но още в по-късните следобедни часове от запад бързо ще започнат да спират.

Последно дъждът ще спре в крайните североизточни райони в петък сутрин.

Петък ще бъде студен и ветровит, с разкъсана облачност, незначителна на запад и по-съществена в крайния североизток на страната. Дневните температури ще са ниски и на повечето места няма да превишат 20 градуса.

В събота вятърът ще стихва и минималните температури ще са от 6 до 11, на места по високите полета на Западна България е възможно да се понижат до 2, 3 градуса и да се образуват слаби слани.

Още същия ден и неделя обаче бързо ще се затопли, като през втория ден максималните температури ще достигнат стойности, близки до 30 градуса в ниските места на Западна България, за София до около 25, 26.

Това затопляне ще бъде краткотрайно и още в понеделник от север-северозапад отново ще нахлуе студен въздух почти без валежи, освен минимална вероятност да преръми в Североизточна България и северно от планините.

В планините и през двата почивни дни ще бъде топло и предимно слънчево, с временни увеличения на облачността и температури на 1200 метра от 18 до около 20 градуса.

Все още подходящо за плаж ще бъде и по морето до неделя, където водата ще бъде с температура около 22 градуса, а въздухът - от 22 до 25.

#НИМХ #БАН #валежи #дъжд #слънце #температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници