Готови ли са децата ви за новия грипен сезон?

Готови ли са децата ви за новия грипен сезон?
A A+ A++ A

Септември е месецът, когато трябва да проучите въпроса с ваксините срещу грип. Дали ще ваксинирате или не детето, си е ваше решение. От значение е да получите достоверна и адекватна информация, за да сте наясно с въпроса.

Докато Aмериканската академия по педиатрия и Eвропейската педиатрична асоциация активно препоръчват грипна ваксина за децата над 6 месеца, като родители трябва да знаете, че е необходима консултация с вашия педиатър или с друг лекар, който познава здравословното състояние на детето. Не подценявайте мнението на специалиста и не пропускайте възможността именно на него да зададете всички ваши въпроси и да споделите вашите притеснения. Специалистите са запознати с новите ваксини и новите препоръки за приложението им. Особеностите и препоръките за приложението на грипните ваксини са актуализирани и значително по-подробни от тези, които бяха актуални през миналия грипен сезон. Докато миналата година притивогрипната ваксина бе в еднократна доза, то този сезон е възможно да се наложи двукратно приложение при някои деца за оптимална ефективност. Възможно е да изберете и ваксина срещу грип, която се прилага чрез впръскване в носа – тя също има своите показания и противопоказания.

Ако решите да ваксинирате детето си, то необходимо е да го направите скоро, тъй като за изграждане на постваксинален имунитет са необходими около две седмици, а през месец октомври се очаква началото на обичайното повишаване в грипната заболеваемост.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници