Спипаха варненци, продавали онлайн дрехи втора ръка за нови и луксозни

Спипаха варненци, продавали онлайн дрехи втора ръка за нови и луксозни
МВР
A A+ A++ A

Извършители на измама чрез онлайн търговия са установени и задържани от полицията във Варна. Разследването започнало по повод досъдебното производство, образувано след множество сигнали и жалби на граждани, поръчвали дрехи от популярни марки чрез социалната мрежа „Фейсбук“. Пратките били без опция „преглед и тест“ при получаването им, а след отварянето клиентите установявали, че съдържат дрехи втора употреба. Плащането се извършвало чрез наложен платеж, при стойности на пратките от 80 до 400 лв.

В хода на предприетите оперативни действия, на 09.02.2021 г., към 16:00 ч., на обществен паркинг в района на Червения площад, в момент на претоварване на чували от личен в таксиметров автомобил, са задържани 26-годишна жена и 50-годишен мъж, и двамата от гр. Варна. При проверката криминалистите установили, че чувалите съдържат 56 пратки с дрехи втора употреба в опаковки на популярна куриерска фирма с изписани на тях номера на товарителници. В личния автомобил са открити множество документи, свързани с престъпната дейност на двамата варненци.

В хода на разследването е установен и механизмът на престъпната схема - малоимотни или неграмотни лица, на чието име са били регистрирани търговски дружества, изпращали пратките и получавали сумите от наложените платежи за вече извършените доставки, след което те предавали парите на задържаната. Според първоначалните данни аналогични измами са били извършени и на територията на цялата страна.

Двамата заподозрени като организатори на измамната схема са задържани за срок до 24 ч. Работата по случая продължава под надзора на прокурор при Районна прокуратура – Варна.

 

 

#Варна #полиция #арест #жена #мъж #измама #дрехи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай