БХРА и Ангелов се разбраха за отварянето на заведенията

БХРА и Ангелов се разбраха за отварянето на заведенията
A A+ A++ A

От 1 март да бъдат отворени ресторантите, а от 14-и - и нощните заведения. За това са се разбрали представители на Българската хотелиерската и ресторантьорска асоциация (БХРА) и здравния министър проф. Костадин Ангелов.

„Искаме предвидимост. Министърът се ангажира да каже, че до края на януари ще бъдат изплатени абсолютно всички помощи и компенсации на всички заведения”,  каза Златко Златанов, зам.-председател на БХРА.

„Разбрахме се още, че имаме неговата подкрепа във връзка със срещата с икономическия екип на премиера и със самия него”, посочи още той.

Тази среща от бранша искат поради факта, че има забавяне на плащанията, предвидени за бизнеса.

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България обаче обясниха, че не са участвали днес в преговори относно дата за отваряне.

„Нашите искания по темата са ясни и категорични и са обявени многократно и гласно – отваряне на 1 февруари 2021 г.”, се казва в обща позиция на двете организации.

„Нашите сдружения категорично заявяват, че не са съгласни с тези дати и намерението ни да протестираме и да искаме отваряне на 1 февруари остава. Призоваваме всички представители на засегнатите бизнеси да подкрепят протеста ни в 12 часа утре (27 януари) пред Министерски съвет”, допълват още те.

Ето какво написаха те в официалния си Фейсбук: 

БАЗ и СЗБ: Не сме участвали в среща с министъра на здравеопазването днес и не сме съгласявали с дата за отваряне на заведенията 1.03.2021 г.
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България не са участвали днес в преговори относно дата за отваряне.
Нашите искания по темата са ясни и категорични и са обявени многократно и гласно – отваряне на 1 февруари 2021 г. На среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов са били представители на хотелиерския бранш от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). На нея те са договорили отваряне на ресторантите на 1 март с капацитет от 50% и работно време до 22.30 ч., а за нощните клубове датата е 15 март 2021 г., за което те трябва да понесат своята отговорност, най-малко пред техните членове. Подчертаваме, че БХРА никога не е заявявала своята подкрепа за протеста на бранша.
Нашите сдружения категорично заявяват, че не са съгласни с тези дати и намерението ни да протестираме и да искаме отваряне на 1 февруари остава.
Призоваваме всички представители на засегнатите бизнеси да подкрепят протеста ни в 12 часа утре (27 януари) пред Министерски съвет.
 

БАЗ и СЗБ: Не сме се присъединили към среща с министър на здравеопазването днес и не сме се съгласили с данни за отваряне на ...

Публикувайте от Българска Асоциация на Заведенията - БАЗ в & nbsp; ограничи HREF = "https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3767659533297054&id=1900122453384114"> Вторник, 26 януари 2021 г.

По-рано правителството удължи извънредната епидемична обстановка до 30 април. На заседание на кабинета премиерът разпореди на министърът на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките.

От началото на пандемията държавата е подпомогнала бизнеса с близо 2 милиарда лева, съобщиха още от кабинета.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници