Борисов постави приоритет: Българското председателство на ЕС през 2018 г.

Борисов постави приоритет: Българското председателство на ЕС през 2018 г.
Премиерът Бойко Борисов определи българското председателство на Съвета на Европейския съюз през втората половина на 2018 г. като дългосрочен приоритет на България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов определи българското председателство на Съвета на Европейския съюз през втората половина на 2018 г. като дългосрочен приоритет на България.

От трибуната в Народното събрание министър-председателят представи доклад за развитието на приоритетните за нас теми и досиета по време на Датското председателство на Съвета на ЕС (януари–юни 2012 г.) и основни приоритети по време на Кипърското председателство на Съвета на ЕС (юли–декември 2012 г.).

„През първите шест месеца на 2012 г. бяха проведени интензивни преговори по ключови теми на ЕС – финансовата рамка, развитието на кохезионната политика, селскостопанската политика и датското председателство постигна напредък по тях“, заяви Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Според него акцент бяха преговорите за финансовата рамка за следващия програмен период.

Премиерът посочи, че България е постигнала напредък по два важни приоритета – отделянето на кохезионната политика в подраздел на финансовата рамка и продължаване на помощта за извеждане от експлоатация на ядрени мощности в България.

Бойко Борисов говори и за председателството на ЕС от Кипър, което започна от 1 юли т.г. Той открои четирите основни теми по време на Кипърското председателство – устойчива Европа, Европа с икономики, основани на ръст, Европа, обърната към своите граждани, и Европа по-близо до своите съседи.

#Бойко Борисов #Съвет на ЕС #Кипър #Дания #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници