ДЕА: Трафикът на кокаин към Европа се увеличава

ДЕА: Трафикът на кокаин към Европа се увеличава
Цената на кокаина е по-висока в Европа и поради тази причина той е по-печеливш за престъпниците от Южна Америка, коментира регионалният директор на ДЕА Марк Дестито. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Има тенденция трафикът на кокаин към Европа да се увеличава, заяви експерт на американската агенция за борба с наркотрафика ДЕА.

Регионалният директор на агенцията Марк Дестито ръководи четиридневна среща в Правец, в която участваха експерти от 26 държави от Близкия изток, Средна Азия, Балканите, САЩ и Русия, предаде БГНЕС.

„Цената на кокаина е по-висока в Европа и поради тази причина той е по-печеливш за престъпниците от Южна Америка. Те изпращат кокаин в Европа, защото печалбата е по-добра и получават повече пари за по-малко количество, дори в сравнение със САЩ“, обясни Марк Дестито.

Той подчерта, че тази тенденция не се отнася за трафика на хероин от Азия към Европа.

„Там нещата на практика не са се променили и печалбата остава както преди години“, добави Марк Дестито.

Конференцията позволи да се обмени опит, да се планират съвместни операции, да се споделят добрите практики, за да се оптимизира борбата с организираната престъпност, заяви пък вътрешният министър Цветан Цветанов, който е домакин на събитието.

#ДЕА #трафик на наркотици #хероин #кокаин #Азия #Южна Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници