Започва търгът за ОЦК – Кърджали

Започва търгът за ОЦК – Кърджали
Започва публичната продажба на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, насрочен по иск на Първа инвестиционна банка, която е един от тримата най-големи кредитори на завода. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Публичната продажба на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали започва.

Районният съд в града е насрочил търга по иск на Първа инвестиционна банка, която е един от тримата най-големи кредитори на завода, като стойността на предложените активи е малко над 8 млн. лв.

В наддаването ще участват само двама кандидати, които закупиха тръжните книжа в последните часове преди крайния срок, който изтече в четвъртък, предаде БНР.

На практика се продава целият цинков завод и спомагателни цехове, без които производството е невъзможно. Ще бъдат разиграни един от комините на завода, работническият стол и подстанцията, откъдето предприятието се захранва с електричество, както и половината от земята, върху която е построен комбинатът.

С парите от продажбата ще се удовлетворят исканията на група кредитори, сред тях са две банки и част от напусналите завода работници, които са без заплати повече от половин година.

Синдикатите се надяват спечелилият търга да възстанови работата на предприятието и да върне специалистите.

Наддаването започва в 9:00 часа.

БНР съобщава, че единият от двамата кандидати е Първа инвестиционна банка, която ще играе чрез своя фирма.

#Първа инвестиционна банка #търг #Кърджали #ОЦК – Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »