Рокади в bTV - Хикимян стана голям шеф

Рокади в bTV - Хикимян стана голям шеф
A A+ A++ A

Рокади на върха на новините на bTV. Венелин Петков вече не е директор на Дирекция „Новини, актуални предавания и спорт“.

Дългогодишният журналист не само че няма да бъде шеф на новините, но и няма повече да работи в телевизията.

Неговото място ще заеме водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян. 

„Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана”, коментира Хекимян след назначението.

Промените не свършват дотук. Маргарита Александрова вече няма да заема поста програмен директор. Сменя я Христо Хаджитанев. Тя също вече няма да работи в телевизията. 

„Очаквайте много иновации в съдържанието на bTV Media Group през 2021 – нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайм, разнообразно програмиране и модерно съдържание, което отговаря на зрителските интереси на всички канали и платформи на bTV”, заяви Христо Хаджитанев. От медията обявиха, че той е назначен на поста заради богатия си опит и експертиза в ТВ съдържанието, проучванията, консултантската дейност и управлението на ТВ проекти и екипи.

"Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, аргументира се Мартин Швехлак, новият главен изпълнителен директор на bTV Media Group. Той благодари на Венелин Петков и Маргарита Александрова за "тяхната всеотдайност и професионализъм" и им пожела успех. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници