Лекари и медицински сестри декорираха Covid елха за Коледа (ВИДЕО/СНИМКИ)

Лекари и медицински сестри декорираха Covid елха за Коледа  (ВИДЕО/СНИМКИ)
A A+ A++ A

Беше трудна година, пълна със загуби, социално дистанциране и спешни повиквания. Но лекари и медицински сестри разпространяват празнично настроение с коледни елхи, украсени с лични предпазни средства.

Катрина Грийн и спешният лекар в Нешвил, Тенеси, решиха да направят коледна елха с тематика на пандемия след дългата година на борба с коронавируса на фронтовата линия.
 
„Имах нужда от смях след тежка година“, каза Грийн пред CNN. "Смехът е най-доброто лекарство. Ако (аз) не се смея за ситуацията, щях да пищя или да плача."
 
Втемата на 2020 г. нейните орнаменти са ролки от тоалетна хартия, маски за лице и бутилка за дезинфекциращи кърпички за горната част на дървото. 
 
Брайън Джонсън, практикуваща медицинска сестра и баща на четири малки дъщери в Бостън, Масачузетс, украси "Covid дърво" със семейството си, след като най-голямата му дъщеря смяташе, че би било забавна идея да се използва тяхната колекция от маски като орнаменти.
 
"Децата бяха толкова смели и издръжливи тази година ... носеха маски, социално дистанциране, дистанционно обучение и т.н. ... духът им беше несломим", каза Джонсън. „Коледното дърво винаги е било символ на надежда - и нашата надежда беше, че това малко дърво ще предизвика усмивка на някои лица.

Джонсън сподели дървото си в публикация в Twitter, пожелавайки безопасност за приятелите си през този празничен сезон. Той вярва, че веселите дни ще дойдат отново.
 
Деби Ингенито казва, че нейното дърво, вдъхновено от пандемия, е лъч светлина и веселие. Като майка на деца с редки медицински състояния, Ингенито казва, че в дома си се научавате да намирате забавление, любов и смях във всичко.
„Дори когато времената са трудни, винаги можете да намерите начин да се смеете и да се забавлявате“, каза Ингенито.
 
 
 
Хул каза, че тази Коледа ще бъде тиха и изпълнена с копнеж за общност, любов и надежда, но въпреки това вярва, че ще има смисъл.

#коронавирус #елха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници