Изпълнителите на „Корона, чао“ провокираха Борисов - той им отвърна (ВИДЕО/СНИМКА)

Изпълнителите на „Корона, чао“ провокираха Борисов - той им отвърна (ВИДЕО/СНИМКА)
A A+ A++ A

Дац & Александар / Dragan Spasov Dac & Aleksandar Mitevski, благодаря за поздрава! Приятелството между нас е силно. Това написа в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов в отговор на по-ранна публикация на изпълнителите от Северна Македония Дац и Александър, известни с песента си "Корона, чао".

"В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме. Точно както през годините ние винаги сме го правили за нашия първи и най-близък съсед! И точно защото сме най-близки не трябва да допускаме да се отдалечим. А най-силните връзки са най-емоционални. Но това не означава, че трябва да се отмятаме от обещанията си и да се обиждаме. Като приятели трябва да сме честни един към друг. Така ще продължим напред. Ако се инатим, проблемите ще останат. Решението е диалог, солидарност, разбиране. За едно по-добро утре! Ние сме готови да помогнем. Искаме да видим същото и у нашите съседи и приятели", написа още министър-председателят.

Северномакедонските изпълнители публикуваха официалното видео с песента "Целувката на Ана" и се обърнаха директно към българския премиер.
"Господин Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо, на помощ идва първият съсед", написа Дац.

"Двата ни езика са сходни и затова вие без проблем слушахте нашата песен „Корона, чао“, дори я споделихте на вашата Фейсбук страница", написа още македонският актьор.

По-рано днес:

Македонците Дац и Александър, които цял свят запомни с хита "Корона, чао", продължават да създават вълнуващи кавъри. Този път актьорът Драган Спасов-Дац и композиторът Александър Митевски припомнят неостаряващия български хит "Целувката на Ана".

Но, както всичко, с което се захващат двамата творци, и този път новият проект е поднесен атрактивно и изненадващо. Ако не за друг, то със сигурност за българската публика.

В своя Фейсбук профил Дац в публикацията на официалното видео се обръща директно към българския министър-председател Бойко Борисов в типичния за него хумористичен стил.

„Господин Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо..., на помощ идва първият съсед“.

Сигурен съм, че при вас е така, така че ще разберете за какво говоря. Ние сме сърдечни, любящи хора, които знаят как да обичат, когато са обичани. Има и други, но те са навсякъде. Лесно е да мразиш, трудно е да обичаш, защото любовта и приятелството изискват разбиране и ние трябва да се разбираме.

Г-н Борисов,
С Александър създадохме проект, наречен „Любовен паспорт“, където пеем любовни песни от целия регион. Засега имаме македонска песен, гръцка песен, сръбска, босненска, власка, руска, турска, българска ... Мисията на нашето дуо е да разпространява любовта чрез музиката.
Всички те са прекрасни песни, изпети с много любов, а за песента и любовта - няма граници, особено ако нямаме нужда от превод, за да разберем думите. Двата ни езика са сходни и оттам лесно можете да слушате нашия римейк на "Corona Chao", дори го споделяхте във вашата FB страница.
Колкото повече езици разбира човек, толкова по-богат е.
Ето, чуйте „Целувката на Анна“, песента, която наскоро изпяхме в оригинал на български, като част от „Любовен паспорт“ и не позволяваме вместо първите съседи, да се принизим за каквато и да е помощ.
Защото те, нагоре или надолу, вече имат първите си съседи.

Поздрави от Дак и Александър

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници