Американски учени посочиха най-заразната група пациенти с COVID-19

Американски учени посочиха най-заразната група пациенти с COVID-19
A A+ A++ A

Американски учени посочиха най-заразната група пациенти с COVID-19. В продължение на два месеца могат да бъдат заразни хората с отслабен имунитет, които са се разболели от коронавирус, например страдащите от рак. Това се казва в отворено писмо на изследователи, публикувано в New England Journal of Medicin.

Експертите са изследвали изолирането на жив вирус от пациенти с рак. Съгласно действащите Центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) COVID-19 предпазни насоки, хората с COVID-19 са заразни в продължение на десет дни. Следователно, обобщават изследователите, нормите по отношение на пациенти с отслабен имунитет трябва да бъдат преразгледани.

По-рано учени от Йейлския университет са идентифицирали характеристика на имунитета, която усложнява хода на COVID-19. Голям брой „грешни“ антитела (автоантитела) атакуват органи, тъкани и самата имунна система, вместо да се борят с нахлуващия вирус. Това не само провокира усложнения при заразяване с коронавирус, но също така причинява дълъг ход на заболяването. Проучването установява, че колкото повече автоантитела има в кръвта на пациентите, толкова по-трудно те понасят COVID-19

#covid-19 #COVID-19 вирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници