Ангелов с актуална информация за ваксините срещу К-19: Обсъждаме безопасни избори през март

Ангелов с актуална информация за ваксините срещу К-19: Обсъждаме безопасни избори през март
A A+ A++ A

До четвъртък ще бъде изработен списъкът с желаещите медици за ваксиниране. Това обясни министър Костадин Ангелов по време на брифинг. Той добави, че ще бъдат създадени мобилни екипи и добави, че в понеделник ще бъде следващата среща с директорите на РЗИ.

Пред сградата на Министерството на здравеопазването директорите на шестте РЗИ-та, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19, дават информация пред медиите във връзка с подготовката на страната за предстоящата кампания по ваксиниране.

Преди това те проведоха среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и председателя на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов.

Имаме готовност да отворим детските градини до 14 декември. Това съобщи министър Костадин Ангелов по време на брифинг. Той допълни, че се извършват засилени проверки в търговските вериги.

Относно ваксините министърът посочи, че до четвъртък ще бъде изработен списъкът с желаещите медици за ваксиниране. Той добави, че ще бъдат създадени мобилни екипи и добави, че в понеделник ще бъде следващата среща с директорите на РЗИ.

Повече от два месеца работи екип и от Министерството на здравеопазването под ръководството на вицепремиера Дончев. Този екип има задачата да изработи именно цялата логистика около провеждането на изборите. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Изборите ще се проведат в оказаната дата от президента, а ние ще изработим всички изисквания за спазването на противоепидемичните мерки, допълни министърът.

По-рано днес президентът Румен Радев съобщи, че следващите парламентарни избори ще бъдат насрочени за 28 март

#ваксина #Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници