Четирима с обвинения за бомба в Плевен по време на посещение на Борисов

Четирима с обвинения за бомба в Плевен по време на посещение на Борисов
Взривното устройство и мобилен телефон към него са били закачени под кола на местен бизнесмен, но паднали пред кафене на ул. „Димитър Констатинов“ 20 в центъра на града. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Срещу четирима мъже са били повдигнати обвинения заради самоделното взривно устройство, обезвредено в понеделник в Плевен.

Бомбата беше намерена по време на посещението на премиера Бойко Борисов в града, но нямаше връзка с него.

Взривното устройство и мобилен телефон към него са били закачени под кола на местен бизнесмен, но паднали пред кафене на ул. „Димитър Констатинов“ 20 в центъра на града.

След като очевидци се обадили в полицията, на място пристигнал екип на ДОТИ, който отцепил района. Бомбата била обезвредена, но взривателят не е намерен и се предполага, че е паднал по пътя.

Четирима мъже вече са обвиняеми за самоделното взривно устройство, което беше открито в понеделник в Плевен, съобщиха от окръжната прокуратура.

Установено е, че бомбата е била поставена на колата на местен бизнесмен по поръчка на негов длъжник. За късмет обаче устройството паднало на улицата, взривателят му се откъснал и то не е гръмнало.

Обвиняемите са на възраст от 33 до 35 години. Те са разследвани за „изнудване, извършено от повече от две лица“, в хода на досъдебно производство, водено от районната прокуратура в Плевен, предаде БТА.

С постановление от сряда делото е изпратено по компетентност на окръжната прокуратура, с оглед на данни за „изнудване, придружено с опит за убийство", се уточнява в съобщението.

Мъжете са задържани за 72 часа от 23:30 ч. на 11 септември, уточняват от прокуратурата.

#Плевен #самоделна бомба #взривно устройство #опит за убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници