Ангелов: Ако броят на заболелите и карантиниране нараства, може да предприемем уведомяване по имейл или СМС

Ангелов: Ако броят на заболелите и карантиниране нараства, може да предприемем уведомяване по имейл или СМС
A A+ A++ A

От днес на разположение на Столичната регионална здравна инспекция ще бъдат 20 служители на Националния център по обществено здраве и анализи. Целта е те да подпомагат колегите си, ангажирани с извършването на държавния здравен контрол.

„Ситуацията е изключително отежнена заради растящия брой положителни проби и изискването на всички, на които трябва да бъдат връчени предписания за карантиниране и извършване на предписания. От края на септември досега много служители на здравната инспекция бяха положителни, което наложи извеждането им от работата на институцията”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.  

Относно идеята за електронни предписания проф. Ангелов заяви, че тя е входирана като предложение в НС и се очаква решението на законодателя.

„Най-добрият начин е предписанията да се връчват, както досега - на хартия, защото са основание  за издаване на болничен лист. Ако броят на заболелите и карантиниране нараства, може да предприемем уведомяване по електронен път или с есемес”, добави здравният министър. 

#Ангелов #Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници