ДЕН 105-и: Няколко демонстрации се провеждат в столицата

ДЕН 105-и:  Няколко демонстрации се провеждат в столицата
A A+ A++ A

За 105-и пореден ден граждани се събират в „Триъгълника на властта“, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор. Те настояват и за въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и за свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

По традиция демонстрация под надслов "Правосъдие без каскет" се проведе пред сградата на Съдебната палата в София. Тя е организирана от инициативата "Правосъдие за всеки". Днешната демонстрация е ситуирана между изслушването в Народното събрание на Обвинител номер 1 миналата седмица и утрешното заседание на Висшия съдебен съвет, на което съдебните кадровици ще дебатират по писмото на Съюза на съдиите с настояване за проверка.

Тази вечер ще се състои и протест под надслов "НЕ на маските на открито!". Демонстрантите ще започнат да се събират в 19:00 часа на "Орлов мост".

Традиционно от Инициатива "Правосъдие за всеки" организират протест пред Съдебната палата под надслов "Правосъдие без каскет", с настояване за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

В Бургас протестиращи замеряха с яйца централния офис на ГЕРБ в града. Акцията е израз на недоволство от управлението на града. Отново беше поискана оставката на правителството и премиера Бойко Борисов. Гражданите се обявиха и против новата заповед за носене на маски на обществени места, предаде БНТ.

От „Отровното трио“ вчера обявиха, че са подготвили изненада на министър-председателя Борисов и в 9:00 часа ще го причакат при ВИП терминала на летище "София". Изненадата обаче не се състоя, като нито премиерът, нито протестиращите бяха на летището тази сутрин. Борисов беше в Министерски съвет за редовното правителствено заседание.

#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници