Близо три месеца от началото на протестите: "БОЕЦ" организират акция под надслов "Гражданска "Панорама"

Близо три месеца от началото на протестите: "БОЕЦ" организират акция под надслов "Гражданска "Панорама"
A A+ A++ A

86-и ден на гражданско недоволство. Близо три месеца от началото на протестите исканията на участниците в тях остават непроменени - оставки на правителството и на главния прокурор, въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Тази вечер сдружение "БОЕЦ" организират акция под надслов "Гражданска "Панорама" пред сградата на БНТ. Събитието е с начален час 19.30 ч. - час и половина преди началото на едноименното предаване в ефира на националната телевизия.

Припомняме, че на три пъти участници в протестите блокираха сградата на БНТ, докато предаването тече, в опит да осуетят напускането на гостите. Първият път председателят на групата на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова прекараха повече от час в сградата, преди да бъдат изведени с помощта на полицията. По същия начин се наложи да напуснат сградата и социалният министър Деница Сачева, както и здравният министър Костадин Ангелов.

Тази вечер гост в "Панорама" по БНТ е правосъдният министър Десислава Ахладова, която ще коментира доклада на ЕК за върховенство за закона. Припомняме, че управляващите приеха документа като положителен, въпреки че посочва нерешени проблеми в областта на съдебната система, борбата с корупцията и свободата на словото. Наред с останалите искания, протестиращите настояват и за оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, защото според тях обществената медия работи в услуга на властта.

По традиция протестиращите ще се съберат тази вечер на площад "Независимост".

Снощи Арман Бабикян оповести резултатите от гласуването в Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европарламента. Комисията LIBE прие проект на резолюция, с която категорично подкрепи протестиращите българи и законните им искания.

Според “Отровното трио“ резолюцията на Комисията е резултат именно от продължаващите вече 86 дни на недоволство срещу властта.

Ораторите изразиха очакванията си за мащабна демонстрация в събота, за когато е обявено и четвъртото Велико народно въстание.

#боец #Панорама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници