Все повече хора търсят лекарска помощ заради използване на дезинфектанти

Все повече хора търсят лекарска помощ заради използване на дезинфектанти
A A+ A++ A

Все повече хора търсят лекарска помощ заради проблеми след използване на дезинфектанти. Това каза тази сутрин пред Би Ти Ви д-р Мария Стаевска, началник на Клиниката по алергология на Александровска болница.

 

"Понякога става въпрос за свръхчувствителност на лигавицата към дезинфектантите, които всъщност са леко токсични. Пациентите имат симптоми на задушаваща кашлица, задух, не могат да стоят в различни пространства. Затова трябва да се внимава с дезинфектантите, те не трябва да са на хлорна основа и непосредствено след почистване на помещението в него не трябва да има хора", обясни д-р Стаевска, уточнявайки, че става въпрос за дезинфектантите, с които се обработват помещенията, а не за тези, които слагаме на ръцете си.

 

"Другата голяма група пациенти са тези с контактния дерматит - основно на ръцете. Всеки дезинфектант изсушава ръцете, а това предразполага към екземи", каза още алергологът. Д-р Стаевска препоръча, след като се сложи дезинфектант на ръцете, да се използват и кремове, които да овлажнят кожата.

#дезинфектанти #коронавирус #алергия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници