Арман Бабикян: Протестът пожъна много успехи, хвърли управляващите в ъгъла да търсят спасителни сламки

Арман Бабикян: Протестът пожъна много успехи, хвърли управляващите в ъгъла да търсят спасителни сламки
A A+ A++ A

Протестът постигна много неща. Трудно си даваме сметка за това, но България със сигурност не изглежда по същия начин, по който изглеждаше преди около 70 дни. Протестът пожъна много успехи, хвърли управляващите в ъгъла и ги накара, в бързина и страх, да търсят спасителни сламки като квази предложението за Велико Народно събрание, набързо гласуван Избирателен кодекс и какво ли още не, заяви за БГНЕС пиар експертът Арман Бабикян.

Като част от „Отровното трио“, което вече 74 дни участва в антиправителствените демонстрации в столицата, Бабикян обобщи резултатите от общественото недоволство дотук.

Протестът постигна много министерски оставки. Не знам дали хората си спомнят, че имахме министър на финансите Владислав Горанов, че имахме министър Данаил Кирилов и още три-четири такива имена. Протестът постигна десетки публикации на много световни медии, които бяха забравили името на страната ни, а сега, за зла участ, си го припомниха отново заради антикорупционните вълнения по българските пощади и по площадите на европейските градове“, подчерта той и допълни: „Протестът срина рейтинга на управляващата партия и коалиция и изхвърли зад Околовръстното шосе министър-председателя, който не смее да влезе на работното си място“.

Според Бабикян един от най-важните ефекти на гражданската енергия е, че тя е „отпушила тапата на страха“, а хората са проумели, че съдбата им е в собствени ръце и от самите тях зависи дали ще постигнат промяна или не.

Аргументите на властта, че „София не е България“, както и последното посещение на министър-председателя във Велинградските села, където беше посрещнат с протести, пиар експертът коментира така: „Беше интересно, че той отиде в района на Делян Пеевски и реши да обяснява, че двете единствени партии, които имали вземане-даване или пък си противостояли, били ДПС и ГЕРБ. Ние отдавна твърдим, че на власт в България са съдружници, а не коалиционни партньори. От днешния му отговор, в който се опита да се измъкне от национално известната истина, че той се страхува именно от досегашните му партньори и те не са му приятни. Гледа да се отлепи от неговите съдружници, с които той така щастливо управляваше и обираше българския народ през корупционни схеми. Изглежда това вече не му е приятно, не му е симпатично и е решил да декларира в едно село радостното събитие, че има 3 километра път. Построен с нашите пари“.

#Арман Бабикян #протест #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай