Облачно и с валежи на изток, слънчево на запад, температурите падат

Облачно и с валежи на изток, слънчево на запад, температурите падат
Булфото
A A+ A++ A

Днес с преминаването на студен атмосферен фронт над Източна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на места в североизточните райони временно интензивни и значителни по количество. Над Западна България облачността ще намалее до слънчево време. С умерен до силен северозападен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, по-ниски на места в Североизточна България, сочи прогноата на НИМХ.

За региона там синоптиците са обявили за днес и жълт код за обилни валежи. Той е в сила за областите Русе, Разград, Силистра и Добрич.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня още малко ще се повиши.

Над планините от Западна България още преди обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Облачно с валежи от дъжд ще е над масивите в Източна България. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Температурите ще са чувствително по-ниски и максималната на 1200 метра ще е 21 градуса, на 2000 метра – около 13.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. След обяд ще завали дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е около 26. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници