54-и ден протести срещу управлението: "Широко отворени очи" пред представителството на ЕП и ЕК в София (ВИДЕО)

54-и ден протести срещу управлението: "Широко отворени очи" пред представителството на ЕП и ЕК в София (ВИДЕО)
A A+ A++ A

За 54-и ден граждани излизат на протест срещу управлението. Исканията остават непроменени - оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни избори, машинно гласуване и промяна в Конституцията.

Площад „Независимост“, „Орлов мост“ и кръстовището пред Ректората на Софийския университет са затворени. 

В социалните мрежи призовават за блокади пред Съдебната палата и сградите на всички възможни държавни институции. Пред Представителството на ЕК в България се проведе акция под надслов "Масово отваряне на очи". Демострантите настояха европейските лидери да заемат позиция за институционалната криза, породена от управлението на Бойко Борисов. Те заявиха, че години наред Европа гласно или негласно подкрепя кабинетите на ГЕРБ, а не поглежда какви кражби на евросредства се извършват в страната. 

 

Протестиращите издигнаха и информационно табло, на което са обявили оперативна програма „Фасадна демокрация”, като бенефициент е посочен партия ГЕРБ и коалиционните партньори, а финансирането е осигурено от европейските данъкоплатци. Протестиращите обявиха, че „оперативната програма”, която представят днес, краде бъдещето на гражданите.

„Отровното трио“ организира и поредния протест под надслов „Да защитим демокрацията“ в триъгълника на властта.

Адвокат Николай Хаджигенов заяви пред bTV, че с днешното си решение да не подкрепят идеите на ГЕРБ за промени в Конституцията ДПС са подали сигнал към правителството на Бойко Борисов, че губи подкрепа на всички фронтове. "Никой не си прави илюзия, че ГЕРБ ще прави нова Конституция. За тях борбата е ден за ден, час за час, а целта им е да откраднат каквото още могат", каза Хаджигенов. Велико народно въстание се готви за 2 септември. Тогава депутатите се връщат от ваканция и ще стане ясно ще успее ли ГЕРБ да събере нужните 120 подписа за внасяне на проекта на нова конституция. Ако това стане факт, ще се обсъжда свикване на Велико народно събрание, за което трябва да се подпишат 160 народни представители.

#2 септември #Велико народно въстание #протест #ЕК #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници