Ботьо Ботев: Янек е убит, разследващите подцениха случая

Ботьо Ботев: Янек е убит, разследващите подцениха случая
A A+ A++ A

Веднага, още в началото, при така събралата се информация, е трябвало да се мисли за убийство, а не за отвличане". Това каза по БНТ криминалистът Ботьо Ботев във връзка с изчезването на Янек Миланов и разследването около изчезването му.

По думите му да се говори за отвличане е било несериозно към етапа на започване на разследването. "Трябва да се мисли за най-лошото", допълни още той.

"Имало е предварителна информация за престъпни действия, които е трябвало да бъдат разследвани. Имало е предпоставки във взаимоотношенията между двете лица. Недостатъчна оценка на данните, подценяване на ситуацията, а тук се касае за известна личност в града и би трябвало да се подходи сериозно и професионално и ако това бе направено нямаше да имаме такъв резултат", обясни той.

Според него в първоначалния етап на процеса е била грешна оценката за разследването за Янек Миланов.

"Действията в първоначалния етап са изключително важни, но в този случай те са пропуснати. Трябва да се събира информация и да се правят мероприятия, които да потвърждават една или друга теза, каза още той като допълни, че всеки отдел си има определена компетентност, по който трябва да се движи", каза още криминалистът.

#Ботьо Ботев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници