53-ти ден на протести с лайтмотив: Ще са нужни много метли, за да изметем боклука от властта ВИДЕО

53-ти ден на протести с лайтмотив: Ще са нужни много метли, за да изметем боклука от властта ВИДЕО
A A+ A++ A

За 53-ти пореден ден хилядно множество се събра на антиправителствен протест в центъра на София. Исканията на протестиращите са ясни и категорични – оставка на третото правителство на премиера Бойко Борисов, последвана от предсрочни парламентарни избори, както и оттеглянето от поста на главния прокурор Иван Гешев. Освен това всички са непреклонни - да се сложи край на рахата на Доган и Пеевски като кукловоди на паралелната държава и обръчите от фирми и властови лостове.

“Добре дошли на същия площад, срещу същите хора”, поздрави протестиращите Арман Бабикян, който призова всички да участват в антиправителствените демонстрации на 2 септември, когато е първото заседание на парламента за новия политически сезон. “Ще са нужни много метли, за да изметем толкова много боклук”, заяви той.

Импровизираната трибуна на фонтана пред Президентството, където от първите дни на протеста призиви отправят представителите на т. нар. Отровно трио, отново е отворена за всички граждани, които искат да проверят ораторските си качества и да отправят послание.

Остават и блокадите на трите ключови кръстовища в центъра на София – при Партийния дом, при Ректора на Софийския университет и на Орлов мост.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници