Пореден ден на протести: "Триото" приканват гражданите да се съберат на „Велико Народно Въстание“

Пореден ден на протести: "Триото" приканват гражданите да се съберат на „Велико Народно Въстание“
A A+ A++ A

За 19:00 часа бе обявено началото на 52-я ден на антиправителствените протести в столицата. Във „Фейсбук“ събитие организаторите от „Отровното трио“ посочват, че исканията към правителството остават непроменени и настояват за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев, както и за предсрочни избори, възможност за машинно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Очаква се и днес демонстрантите да се отправят на традиционното си вечерно шествие към палатковия лагер на "Орлов мост".

В публикация в страницата си във „Фейсбук“ организаторите отбелязват, че смъртността в България е по-висока от тази в държави като Нигер, Замбия и Габон. От „триото“ твърдят, че в имотите на управляващите, с размер от над 500 кв. м., всеки месец се трупат сметки за електричество в размер на 6000 лева и питат как политиците успяват да си платят сметката, предвид факта, че „взимат“ двойно по-ниска заплата.

От „Отровното трио“ продължават и да приканват гражданите да се съберат на „Велико Народно Въстане“ на 2-ри септември пред сградата на бившия Партиен дом на Ларгото в София и да изразят несъгласието с проекта на премиера Борисов за нова Конституция.

По-рано днес в антиправителствено шествие с близо 30 автомобила затрудни по обед трафика в Пловдив. Колите тръгнаха с бавна скорост от паркинга пред зала Колодрума по ул. "Константин Величков" към булевард "Цар Борис Трети Обединител". Полицията осигури безопасността на движението при преминаването на колоната, която се движи с около 10 км./час. Стигна се до кратка блокада на трафика в Тунела, където протестиращите пяха българския химн с развети знамена и под звуците на клаксони. Маршрутът продължи по булевардите "България" и "Васил Априлов".

#протест #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници